Behandellocatie in Apeldoorn geopend!

Vanaf 1 september 2020 biedt Radiotherapiegroep bestralingsbehandelingen aan in haar nieuwe locatie bij Gelre ziekenhuizen Apeldoorn. Het is de vierde locatie van Radiotherapiegroep naast de locaties in Deventer, Arnhem en Ede. Gelre ziekenhuizen en Radiotherapiegroep zijn verheugd over de intensivering van hun partnerschap.

Patiënten met kanker kunnen al langer voor de spreekuren van Radiotherapiegroep bij Gelre ziekenhuizen terecht. De behandeling met radiotherapie vond plaats in Deventer. Omdat een behandeling varieert van 1 tot ongeveer 30 sessies is het voor deze patiëntengroep een stuk minder belastend dat zij voortaan ook voor de bestralingen dichter bij huis terecht kunnen in het nieuwe bestralingsinstituut in Apeldoorn.

Samenwerking
Binnen de oncologische zorg van Gelre ziekenhuizen is er al jaren een intensieve samenwerking met Radiotherapiegroep. Niet alleen verzorgen de radiotherapeuten van Radiotherapiegroep spreekuren in Gelre ziekenhuizen. Ook nemen zij deel aan multidisciplinaire patiëntbesprekingen en participeren zij op het niveau van beleid en strategie. Samen willen zij het Gelre Oncologisch Centrum verder doorontwikkelen op gebied van de oncologische en radiotherapeutische patiëntenzorg.

Modern nieuw bestralingsinstituut
Het nieuwe bestralingsinstituut ligt aan de achterzijde van het ziekenhuis. Het gebouw is geïnspireerd op het Veluws Landschap en de Apeldoornse beken en sprengen waarbij natuurlijke begroeiing en veel licht de toon zet. Het is ingericht met de modernste apparatuur en volgens de filosofie van healing environment. Deze filosofie gaat er vanuit dat architectuur en inrichting een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en het herstel van de patiënt.


Compilatie bouwtraject

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH