Radiotherapiegroep heeft met HiX een nieuw EPD in gebruik genomen. Hiermee beschikken de medewerkers op alle locaties over één EPD-systeem dat hen optimaal ondersteunt tijdens al hun werkprocessen en dat een extra impuls geeft aan patiëntenparticipatie.
Op 19 juni gaat Radiotherapiegroep, met locaties in Arnhem, Deventer, Ede en binnenkort Apeldoorn, over op het nieuwe radiotherapeutisch Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) HIX van softwareleverancier ChipSoft. Vanaf dat moment zijn de consultvoering, het maken van een bestralingsplan en het uitvoeren van de bestralingen volledig geïntegreerd in één systeem. Ook de administratieve en financiële afhandeling en het vastleggen van relevante kwaliteits- en stuurinformatie zijn daarbij inbegrepen.
HiX biedt optimale ondersteuning voor het gehele radiotherapeutisch behandelproces dat patiënten doorlopen. Alle belangrijke radiotherapiesystemen systemen zijn gekoppeld aan het HiX-EPD. Door deze integratie, waarbij informatie maar één keer hoeft te worden ingevoerd en iedereen vanuit hetzelfde systeem werkt, gaat de efficiëntie van het behandelproces omhoog.
Via het geïntegreerde online patiëntenportaal kunnen patiënten vanaf 19 juni ook hun eigen dossier en afspraken inzien. Als er bijvoorbeeld een afspraak verzet wordt is dat dus direct zichtbaar. Daarbij biedt dit portaal patiënten digitale hulpmiddelen om samen met artsen de regie te voeren op hun eigen zorgproces.
Door gebruik te maken van het HiX Datawarehouse beschikt Radiotherapiegroep ook over de mogelijkheid om met een stabiele integrale informatievoorziening in te zetten op data driven healthcare. Zo is er een dashboard ontwikkeld dat snel overzicht geeft over de behandeling. Dit helpt Radiotherapiegroep om centraal overzicht te houden en te voldoen aan haar eigen strenge normen voor toegangs- en doorlooptijden voor het behandelproces.
Karin Mondriaan, voorzitter Raad van Bestuur: “Met ons nieuwe HiX-EPD zijn we uitstekend toegerust om veilig en uniform te werken én informatie snel te delen. De keuze voor ChipSoft was een bewuste keuze omdat zij een belangrijke speler in de Nederlandse zorgmarkt zijn.” André Minken, hoofd Klinische Fysica: “Het koppelen van HiX met onze radiotherapiesystemen blijft een grote uitdaging maar over het resultaat zijn we tevreden. We gaan ons nu ook actief inzetten voor de doorontwikkeling van onze HiX-inrichting samen met andere radiotherapeutische instituten en afdelingen.”