Goede kwaliteitscijfers binnen regionale samenwerking ARTZ Oncologisch netwerk

ARTZ Oncologisch netwerk heeft deze week haar kwaliteitscijfers gepubliceerd. Deze kwaliteitscijfers laten zien dat de zorg in het samenwerkingsverband ARTZ van hoog niveau is. Het gaat hierbij om gegevens over prostaatkanker, longkanker, borstkanker, darmkanker, maagkanker, peniskanker, niercelkanker, blaaskanker en leverkanker. Binnen het ARTZ Oncologisch netwerk werken Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Radiotherapiegroep nauw samen op het gebied van oncologische zorg.

Het ARTZ Oncologisch netwerk staat voor transparantie binnen de zorg en hecht daarom veel waarde aan inzicht in de kwaliteit van zorg. De cijfers omvatten informatie over aantallen patiënten, soorten behandelingen, behandelresultaten en informatie over wacht- en toegangstijden. De drie ARTZ-partners registreren deze informatie nauwkeurig en in de meeste gevallen wordt deze ook landelijk bijgehouden door een externe instantie (Dutch Institute for Clinical Auditing).

Steeds beter
Robert van Schijndel, Programmadirecteur ARTZ: “We vergelijken onze kwaliteitscijfers voortdurend met elkaar, met de kwaliteitsnormen en met de landelijke cijfers. Als we zien dat we onze zorg kunnen verbeteren, starten we een verbetertraject. We kijken naar mogelijke oorzaken, brengen verbeteringen in kaart en voeren de verbeteringen zo snel mogelijk door. Zo leren de ziekenhuizen van elkaar en maken we gebruik van elkaars expertise. De Corona-periode maakte deze samenwerking extra waardevol. Het heeft er mede voor gezorgd dat we de continuïteit van de oncologische zorg konden waarborgen.”

Over ARTZ
De gezondheidssituatie van meer dan 3.500 patiënten wordt jaarlijks regionaal besproken in het ARTZ Oncologisch netwerk. Per jaar wordt bij ongeveer 220 patiënten besloten om de behandeling uit te voeren in een van de andere ARTZ-ziekenhuizen, omdat deze daarin is gespecialiseerd. Hierover hebben de ziekenhuizen onderling afspraken gemaakt. De zorg voor en na de operatie vindt plaats in het eigen ziekenhuis. De ARTZ-partners functioneren als het ware als één oncologisch netwerk voor de regio Ede-Arnhem-Doetinchem, met 1,2 miljoen inwoners.

Per 30 juni zijn de kwaliteitscijfers over 2021 gepubliceerd op de ARTZ website

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH