Graafschap College op bezoek in Arnhem

2017/12 – Deze week verzorgden we een aantal gastlessen voor studenten van het Graafschap College uit Doetinchem op onze locatie in Arnhem. Ze kregen er een rondleiding en informatie over de behandeling met radiotherapie en de nazorg ervan. Het betreft volwassen BBL-studenten verpleegkunde niveau 4. Ze werken in een verpleeghuis, verzorgingshuis of in de thuiszorg. Ze maken veelvuldig mee dat zorgvragers naar Radiotherapiegroep in Arnhem of Ede gaan voor behandelingen.

Kennis voor later
Regelmatig krijgen we aanvragen van ROC’s uit de regio die voor een gastles naar één van onze locaties willen komen. Radiotherapiegroep vindt het belangrijk deze professionals in spe kennis over radiotherapie en de daarbij horende bijwerkingen bij te brengen. Na het afronden van hun opleiding zullen de studenten veelal een baan vinden waarin zij ook cliënten begeleiden die bestraald worden. Het is dan erg fijn als zij weten waar de cliënt het over heeft, maar ook dat zij onze verpleegkundig consulent weten te bereiken als er zich problemen voordoen tijdens of na afloop van het bestralingstraject.

Studenten onder de indruk
Bij navraag blijken de studenten met name onder de indruk van de bestralingsruimte en zeggen zij aan het einde van de gastles een beeld te hebben gekregen van radiotherapie en wat het werken in een instituut als dat van ons inhoudt.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH