Bestraling bij kanker straks ook in Apeldoorn

2017/10 – Op 25 oktober 2017 organiseerden we samen met Gelre een inloopbijeenkomst voor omwonenden van het ziekenhuis om hen te informeren over onze bouwplannen om in 2019 een dependance te realiseren in Apeldoorn. Met de opening van deze dependance bestralen we straks onze patiënten vanuit vier behandellocaties.

Nauwe samenwerking Gelre ziekenhuizen en Radiotherapiegroep
Radiotherapiegroep en Gelre ziekenhuizen werken samen om het mogelijk te maken dat patiënten met kanker ook in Apeldoorn bestraald kunnen worden. Op dit moment gaan patiënten voor hun bestraling nog naar Radiotherapiegroep in Deventer of Arnhem. De voorbereidingen voor een aanbouw bij de locatie Apeldoorn zijn gestart. Deze uitbreiding brengt de zorg dichter bij de patiënt. Naar verwachting krijgen de eerste patiënten eind 2019 een bestralingsbehandeling in Apeldoorn.

Bestraling: specifieke vereisten
Voor bestraling bij kanker zijn, naast specifieke deskundigheid op dit gebied, ook speciaal geconstrueerde ruimtes en apparatuur nodig. Radiotherapiegroep is een zelfstandig instituut dat aan al deze vereisten voldoet. Diverse ziekenhuizen uit Gelderland en Overijssel verwijzen hun patiënten naar één van de locaties van Radiotherapiegroep, in Deventer, Arnhem en Ede. De nieuwe voorziening wordt ingericht met de modernste apparatuur en volgens de filosofie van healing environment.

Intensivering samenwerking
Gelre ziekenhuizen is bezig de geïntegreerde oncologische zorg, ofwel alle zorg voor patiënten met kanker, te concentreren op de vestiging in Apeldoorn. Het is belangrijk om de deskundigheid vanuit meerdere disciplines bij elkaar te hebben. Meer deskundigheid en ervaring onder één dak om tot een nog betere kwaliteit van zorg te komen. Om die reden worden ook de banden met Radiotherapiegroep aangehaald. De oncologen van Gelre ziekenhuizen en de radiotherapeut-oncologen van Radiotherapiegroep werken al nauw samen in het spreken en bespreken van patiënten. Radiotherapeutische behandelingen op locatie in Apeldoorn is een volgende stap in deze voor patiënten gunstige samenwerking.

Contact
Wilt u gedurende de bouw onze nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar communicatie@www.radiotherapiegroep.nl om u hiervoor aan te melden.

Bekijk hier het volledige persbericht.
Bekijk hier onze eerste nieuwsbrief.

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH