SamenLoop levert veel moois op

20150629 Samenloop HoopEen opbrengst van ruim 20.000 euro die ten gunste komt aan de regionale oncologische zorg. Een prachtig resultaat van 24 uur intensieve beleving door stil te staan bij het leven.
Als hoofdsponsor was Radiotherapiegroep het weekend van 20-21 juni 2015 zichtbaar op het sportcomplex Horsterhoek. Er werd o.a. een 24-uurs wandelestafette gehouden, er waren vele artiesten en andere betrokkenen die voor het goede doel hun steentje bijdroegen om op zondagmiddag te komen tot een opbrengst van meer dan 20.000 euro.

Survivors
Er was een speciaal programma voor (ex-)kankerpatienten waar veel ondernemers belangenloos aan mee hebben gewerkt om een verwendag voor de deelnemers te organiseren. Ook patiënten van de behandellocatie Deventer hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. “Het was een hele fijne dag, we zijn echt in de watten gelegd. De openingsronde was ook zeer aangrijpend”, vertelt één van de survivors.

Striptekeningen
Op onze uitnodiging heeft mevrouw Kemps tijdens het evenement haar striptekeningen met andere patiënten gedeeld. Tijdens de chemo en bestralingen is ze begonnen met het tekenen van haar ervaringen. Haar angsten, maar ook zaken als ‘hoe betrek je je kinderen in een dergelijk proces?’ heeft ze weergegeven in strips. Gedurende het avondprogramma deelden patiënten met elkaar hun ervaringen. Bijzonder om te zien dat veel patiënten een eigen uitlaatklep vinden, niet alleen door te tekenen maar ook door het schrijven van een lied of een verhaal. Bekijk het verhaal van mevrouw Kemps via www.facebook.com/chemovoorpositivos

Complimenten
Wij complimenteren de organisatie van SamenLoop voor Hoop, met name onze contactpersoon Jan Maneschijn en zijn dochter Patricia, die dit in een relatief korte tijd met KWF voor elkaar hebben gekregen.

In bijgaande reportage van DeventerTV ziet u wat er zich deze 24 uur afspeelde in Schalkhaar.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH