Studenten volgen gastles radiotherapie

In het najaar van 2015 en voorjaar 2016 kwamen MBO studenten Verpleegkunde uit de regio voor een gastles naar onze behandellocatie in Arnhem.

Op aanvraag van ROC’s uit de regio leiden wij regelmatig MBO verpleegkundigen in opleiding rond door ons instituut. We verzorgen een gastles die bestaat uit een presentatie over radiotherapie en een bezoek aan een van de bestralingsruimtes. We houden de middag zo interactief mogelijk door gebruik te maken van praktische voorbeelden, foto’s, filmmateriaal en een quiz.

Onmisbare aanvulling
Mevrouw Marieke van der Burgt, docent Somatiek op het Rijn IJssel, reageert als volgt: “Deze gastlessen zijn een onmisbare aanvulling op de theorie van de oncologiecursus van de verpleegkunde-opleiding. Juist dat de informatie wordt gegeven op de plaats waar patiëntenzorg plaatsvindt, maakt deze extra waardevol. Studenten kunnen bovendien vragen stellen die door een deskundige worden beantwoord. Als docent ben ik heel blij met dit aanbod, net als de studenten.”

Kennis voor later
Radiotherapiegroep vindt het belangrijk deze professionals in spe kennis over radiotherapie en de daarbij horende bijwerkingen bij te brengen. Na het afronden van hun opleiding zullen zij veelal een baan in de thuiszorg vinden waar zij ook patiënten begeleiden die bestraald worden. Het is dan erg fijn als zij weten waar de patiënt het over heeft, maar ook dat zij onze verpleegkundig consulent weten te bereiken als er zich problemen voordoen tijdens een bestralingstraject.

Studenten onder de indruk
Bij navraag blijken de studenten met name onder de indruk van de bestralingsruimte en zeggen zij aan het einde van de gastles een beeld te hebben gekregen van radiotherapie en wat het werken in een instituut als dat van ons inhoudt.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH