Keurmerk NIAZ-Qmentum

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft Radiotherapiegroep gecertificeerd volgens de nieuwste, internationale Qmentum-normen. De normen zijn streng en richten zich meer dan in het verleden op toetsing in de praktijk van de geleverde kwaliteit van zorg. Wij zijn dan ook erg trots op onze NIAZ-Qmentum-accreditatie!

Nieuwe systematiek
Het accreditatie-instituut voor de zorg NIAZ is recent overgestapt op een nieuwe systematiek – Qmentum – met als doel het accreditatieproces minder bureaucratisch te maken. Dit model is overgenomen van Accreditation Canada International. De eerdere wijze van accrediteren keek vooral naar de organisatie en minder naar de resultaten van zorg. In dit Canadese systeem wordt in samenhang gekeken naar ambulante zorg, oncologische zorg, diagnostische beeldvorming, medicatie en infectiepreventie en -bestrijding, leiderschap en governance, ofwel de wijze van toezicht houden en besturen van de organisatie. Zowel medewerkers als patiënten zijn hiervoor bevraagd gedurende de audits.

Radiotherapiegroep scoort hoog
De NIAZ-Qmentumaccreditatie is eind 2015 pas voor het eerst uitgedeeld in Nederland. Radiotherapiegroep is de tweede radiotherapeutische instelling in ons land die deze accreditatie heeft behaald. De score van Radiotherapiegroep is erg hoog: bij een minimumeis van 81% hebben wij aan maar liefst 97,1% van alle criteria voor de gouden accreditatie voldaan.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH