Wereldkankerdag

Op donderdag 4 februari besteden we op onze behandellocaties aandacht aan Wereldkankerdag. Steun tijdens je ziekte, in de breedste zin van het woord, is heel belangrijk. Daar staan we samen met onze patiënten bij stil.

Wensbomen
Wereldkankerdag is in het leven geroepen om wereldwijd aandacht te vragen voor de ziekte kanker. Bij onze locaties in Deventer, Arnhem en Ede wordt op deze dag een grote wensboom geplaatst. Hier kunnen patiënten een speciale kaart achterlaten met een boodschap voor diegene die zij een warm hart toedragen. De kaarten worden na afloop door ons verstuurd. De wensbomen zijn mogelijk gemaakt door Intratuin in Arnhem.

Hand jpgSteun verlicht
Onderzoek toont aan dat steun de kwaliteit van leven tijdens de ziekte verbetert. De behoefte van iedere patiënt is hierin anders. De één heeft behoefte aan een luisterend oor en zoekt steun bij vrienden of lotgenoten. De ander heeft behoefte aan hulp in de huishouding of een goed advies. Radiotherapiegroep vindt het belangrijk om naast het bieden van veilige en hoogwaardige radiotherapeutisch zorg ook te luisteren naar wat onze patiënt nu écht wil. Wij ondersteunen u hierbij zoveel mogelijk en hebben hierover nauw contact met de specialist in het ziekenhuis die u doorverwees voor de bestralingsbehandeling.

Programma 4 februari
Patiënten die meer hulp nodig hebben dan wij kunnen bieden brengen wij in contact met externe relaties als het Helen Dowling Instituut (HDI) of het Kenniscentrum Oncologie (KCO) in Schalkhaar. Tijdens Wereldkankerdag hebben wij beide instellingen bereid gevonden mee te werken aan ons initiatief. Zij informeren de bezoekers op 4 februari over de steun die zij kankerpatiënten en/of hun naasten kunnen bieden.

10.00 tot 14.00 uur, locatie Arnhem
Vrijwilligers van het Helen Dowling Instituut zijn aanwezig om voorlichting te geven. Het HDI helpt mensen met kanker en hun naasten met het emotioneel verwerken van de ziekte kanker.

Het verhaal van Dennis
Dennis kreeg een aantal jaar geleden te maken met kanker. Hij is onder andere in behandeling geweest bij de Radiotherapiegroep in Arnhem voor bestraling. Om 10.00 uur zal hij de eerste kaart in de wensboom hangen in aanwezigheid van Karin Mondriaan, Raad van Bestuur Radiotherapiegroep en Suzanne Beekman van het HDI. Daarnaast is Dennis aanwezig om te vertellen over de impact van de diagnose kanker en welke steun hij uit zijn omgeving ontving. Dennis zocht onder andere professionele hulp bij het Helen Dowling Instituut (HDI). Zijn persoonlijke verhaal leest u hier.

10.00 tot 14.00 uur, locatie Deventer
Vrijwilligers van het Kenniscentrum Oncologie zijn aanwezig om voorlichting te geven.
Het KCO staat open voor iedereen die kanker heeft (of heeft gehad), ongeacht de prognose. Het centrum in Schalkhaar wil een plek bieden niet alleen aan kankerpatiënten maar ook voor naasten. Zij geeft antwoord op alle denkbare vragen rondom kanker, ook voor de professional. Op wereldkankerdag zorgt het KCO voor iets lekkers bij de koffie.

Bestanden:A3_poster_wereldkankerdag.pdf2.5 M2016-01_Persbericht_Werelkankerdag_2016.pdf122 K

Links
www.hdi.nl
www.kenniscentrumoncologie.nl
www.intratuin.nl
www.wereldkankerdag.nl

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH