Behandeling prostaatkanker effectiever

Vijf jaar lang hebben we meegewerkt aan een studie waarbij ruim 800 patiënten met prostaatkanker gevolgd zijn.

Tijdens het jaarlijkse oncologiecongres (ASTRO) in San Antonio (VS) presenteerden het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam en het Antoni Van Leeuwenhoek-NKI in Amsterdam de resultaten van deze gezamenlijke studie.

Onze locatie Arnhem werkte mee aan deze studie. Naast het Erasmus MC en het AVL-NKI werkten ook het LUMC in Leiden, het Radboud UMC in Nijmegen, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag mee.

Op dit moment wordt een artikel voorbereid dat in een wetenschappelijk tijdschrift zal verschijnen.

Behandeling prostaatkanker Arnhem en Deventer
Op onze locaties Arnhem en Deventer hebben we ruime ervaring met bestraling van patiënten met prostaatkanker. Door patiënten ook binnen onze instituut jarenlang te volgen, hebben wij onze behandelingen gedurende de jaren verder kunnen optimaliseren en zijn wij ook van de conventionele behandelmethode (39 keer) afgestapt. Wilt u meer weten over de bovengenoemde studieresultaten en de behandelingen die wij uitvoeren, informeer dan bij uw radiotherapeut-oncoloog. Naast uitwendige bestraling, hebben wij ook veel ervaring met brachytherapie (inwendige bestraling) van o.a. prostaatkanker.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH