Zonnepanelen

2016/09 – We hebben 822 zonnepanelen op het dak van onze vestiging in Arnhem geplaatst! Dat zijn er veel voor een ziekenhuis. Om een zo hoog mogelijke opbrengst te halen zijn panelen met een hogere capaciteit (290 Wp) geplaatst in oost-west-opstelling, zodat er meer panelen geplaatst konden worden dan wanneer ze zuid worden geplaatst. Veel belangrijker is nog dat we hiermee ruim een kwart van ons stroomverbruik op deze locatie zelf duurzaam zullen genereren: zo’n 200.000 kWh stroom per jaar. Op een zonnige dag kunnen we doordeweeks overdag tot zo’n 60% van ons stroomverbruik zelf opwekken. In het weekend leveren we op dat soort dagen stroom aan het net.

Bekijk LIVE – desgewenst zelfs per paneel – hoeveel energie onze zonnepanelen leveren.

Duurzaamheid
In ons jaarplan voor 2016 hebben we ingezet op een groen beleid. De versnellers, computers en andere elektrische apparatuur die we binnen onze organisatie nodig hebben, verbruiken heel wat stroom. Onze eerste stap is om hierin te verduurzamen met behulp van zonnepanelen. Daarnaast gaan we het verbruik van gas en elektra monitoren met als doel dat vanaf 2017 verder te gaan terugdringen.

Kosten
De gezondheidszorg staat de laatste jaren onder druk om efficiënter en zuiniger te worden. Ook vinden wij zelf dat we efficiënt moeten omgaan met publieke gelden en kosten moeten verlagen zodat we meer geld hebben voor patiëntenzorg. Dit project past goed binnen dat kader want uiteindelijk zullen de zonnepanelen ons bezuinigingen opleveren. Wel is hier eerst een investering voor nodig, die we in circa 10 jaar verwachten terug te verdienen. De overheid helpt met de SDE+ subsidie (Stimulering Duurzame Energie) om de financiële drempel te verlagen. Zonder subsidie is het nog niet mogelijk om een rendabele installatie aan te leggen.

Locatie Deventer
Voor locatie Deventer is ook subsidie aangevraagd, voor nog eens 370 panelen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH