Verbetering informatievoorziening met HiX

2019/02 – Radiotherapiegroep heeft met HiX van softwareleverancier ChipSoft voor een nieuw EPD gekozen. Hiermee krijgen de medewerkers op alle locaties één geïntegreerd EPD dat hen optimaal ondersteunt tijdens al hun werkprocessen. Ook willen we met het zorgportaal van HiX een extra impuls geven aan de patiëntenparticipatie.

Radiotherapiegroep, met locaties in Arnhem, Deventer en Ede, heeft een zorgvuldige afweging gemaakt bij de keuze voor het EPD. Karin Mondriaan, voorzitter Raad van Bestuur: “Wij hebben als fusie-organisatie de ambitie om een verbetering van onze informatievoorziening te realiseren met de aanschaf en implementatie van een nieuw elektronisch patiëntendossier. Met HiX zetten wij een substantiële stap naar een geïntegreerde informatievoorziening, die optimale ondersteuning biedt voor het gehele diagnostiek- en behandelproces dat onze patiënten doorlopen, inclusief de administratieve en financiële afhandeling en het vastleggen van relevante kwaliteits- en stuurinformatie.”

Zorgportaal

“Het nieuwe EPD betekent voor onze patiënten dat zij in de toekomst via een zorgportaal toegang kunnen krijgen tot hun eigen dossier. Daarbij biedt het portaal de patiënten digitale hulpmiddelen om samen met onze artsen, de regie te voeren op hun zorgproces”, vervolgt Karin Mondriaan. “Kortom: deze samenwerkingsovereenkomst met ChipSoft geeft ons de mogelijkheid om grote stappen te maken in veilig en gestandaardiseerd werken én in het digitaal delen van informatie.”

Uitwisseling van patiëntgegevens

André Minken, Hoofd Klinische Fysica: “We vinden het van groot belang dat het systeem van ChipSoft goede faciliteiten biedt voor het veilig uitwisselen van patiëntgegevens met zorgverleners en patiënten. Daarnaast hebben wij voor ChipSoft gekozen omdat zij een belangrijke speler zijn in de Nederlandse zorgmarkt. Dit heeft als voordeel dat zij snel kunnen meebewegen bij veranderingen in de landelijke zorgsector op gebied van wet- en regelgeving en informatiestandaarden. Bovendien wordt hun geïntegreerde systeem actief doorontwikkeld samen met andere radiotherapeutische instituten.

Foto: ondertekening contract door Hans Mulder, managing director ChipSoft (links) en Karin Mondriaan, Raad van Bestuur Radiotherapiegroep (rechts)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH