Eerste externe E-learning casus Ortello

2017/04 – Honderden medewerkers van radiotherapie afdelingen in Nederland, Suriname en Curaçao volgen de E-learning modules van het platform Ortello. Op 14 april 2017 wordt de module PET/CT gelanceerd. Bijzonder is dat dit de eerste casus is die niet door het LUMC, AVL of het UMCU is geschreven maar door een externe radiotherapie afdeling. Het NKI-AVL besteedt daarom extra aandacht aan deze lancering.

Kennis over PET/CT
Eén van onze MBB’ers meldde zich bij Ortello om een casus te schrijven over beeldvormende techniek ‘Positron Emissie Tomografie/ Computer Tomografie’ (PET/CT). Ze koos dit onderwerp omdat ze zelf 8 jaar heeft gewerkt als medisch nucleair medewerker en in deze functie veel PET/CT scans heeft gemaakt. “In mijn huidige werk als CT specialist in de radiotherapie, maak ik veel gebruik van PET/CT-scans voor het matchen met de plannings-CT’s. Ik heb gemerkt dat collega’s eigenlijk weinig weten over de achtergrond van de PET/CT, daarom leek het mij heel leuk om hier een casus over te maken”, zegt de schrijfster.

Feestelijke lancering
Ortello liet ons weten dat de casus PET/CT is geaccepteerd en op vrijdag 14 april 2017 gelanceerd wordt op de website www.ortello.nl. Om Radiotherapiegroep hiervoor te bedanken zorgt Ortello op de dag van lancering voor taart bij de koffie en een bos bloemen voor onze collega die al het werk verzet heeft.

Ortello
Het platform dient ter bevordering en borging van deskundigheid van medewerkers van de afdeling radiotherapie, maar tegenwoordig zijn ook steeds meer radiologieafdelingen betrokken. Ortello is 10 jaar geleden ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de afdelingen radiotherapie van het LUMC, AVL en UMCU. Inmiddels zijn 21 instituten aangesloten. De casus PET/CT is de eerste casus is die niet vanuit het LUMC, AVL of het UMCU is geschreven maar door een externe radiotherapie afdeling. Ortello besteedt daarom ook extra aandacht aan deze lancering, ook in de hoop in de toekomst meer extern geschreven modules te mogen ontvangen.

Bijscholing
Medewerkers met een hoog kennisniveau zijn van cruciaal belang bij het leveren van kwalitatief goede zorg. Deskundigheid staat bij Radiotherapiegroep hoog in het vaandel en we zetten daarom ook ieder jaar de nodige middelen in om onze medewerkers (bij) te scholen. Ook Radiotherapiegroep is aangesloten bij Ortello. Daarnaast vinden we het als instituut belangrijk dat professionals kennis en ervaring met elkaar delen. We gaven daarom ook onze collega de ruimte deze casus in te dienen.

PET-CT 2

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH