Radiotherapiegroep behaalt Qualicor Europe accreditatie voor kwaliteit en veiligheid

Radiotherapiegroep heeft de accreditatie van Qualicor Europe behaald. We zijn enorm verheugd met deze erkenning dat onze kwaliteit en veiligheid van zorg voldoet aan de door Qualicor gestelde kwaliteitseisen.

Voor Radiotherapiegroep is veilig werken en goede kwaliteit van zorg ontzettend belangrijk. We investeren continu in het verbeteren van onze zorg. Daarom vinden wij het ook heel waardevol om onze organisatie periodiek te laten toetsen door Qualicor Europe (voorheen NIAZ). Qualicor Europe werkt met het internationale, wetenschappelijk onderbouwde Qmentum Global normenkader. Aan de hand van dit normenkader zijn wij getoetst op de gouden normen en de Vereiste Instellings Richtlijnen (VIR’s).

Eind mei 2021 vond de toetsing door Qualicor Europe plaats. De auditoren bezochten onze afdelingen, spraken met onze medewerkers en patiënten en ze namen de werkprocessen onder de loep. Vanwege de COVID-19 pandemie gebeurde de gehele audit digitaal. Dit vormde geen belemmering voor de auditoren om een duidelijk beeld van onze organisatie te verkrijgen.

Karin Mondriaan, Raad van Bestuur: “We zijn enorm trots op het compliment van de auditcommissie voor onze ‘uitmuntende persoonsgerichte zorg voor onze patiënten’. Dat is toch hetgeen waar alle medewerkers van Radiotherapiegroep zich dagelijks voor inzetten.”

Om de accreditatie van Qualicor Europe te behalen is het van belang om te voldoen aan hun kwaliteitseisen voor veilige zorg en aan te tonen dat er voldoende effort is om de zorg verder te verbeteren. Radiotherapiegroep voldoet aan alle Vereiste Instellings Richtlijnen (VIR’s) en normensets op niveau goud. De accreditatie is geldig voor de duur van vier jaar.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH