Radiotherapiegroep partner van MOMENTUM

Radiotherapiegroep is officieel toegelaten als partner van het MOMENTUM samenwerkingsverband. Dit is een samenwerking vanuit MR-linac Unity instituten wereldwijd, met als doel behandelingen op de MR-linac te evalueren en te optimaliseren. Radiotherapiegroep is de 10e deelnemer wereldwijd en het eerste niet-academische instituut in Nederland dat zich hierbij mag aansluiten.

Vanuit dit consortium loopt ook de MOMENTUM-studie. Deze studie verzamelt gegevens van alle patiënten die worden behandeld met de MR-linac. Uniek aan deze studie is dat deze zowel klinische informatie en Kwaliteit-van-Leven gegevens verzamelt en die combineert met alle gemaakte MRI’s tijdens de behandeling. Hierdoor ontstaat er een enorme database met unieke informatie waarmee wetenschappelijk onderzoek gedaan kan worden. Op die manier kunnen we leren van iedere behandelde patiënt.

Als Radiotherapiegroep zijn wij trots deel uit te maken van dit consortium en een bijdrage te kunnen leveren aan nog betere zorg en onderzoek op het gebied van de MR-linac.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH