Samen Beslissen

2019/05 – Op 24 mei kwamen ruim 180 specialisten in de Deventer Schouwburg bij elkaar om te hebben over Shared Decision Making bij borstkanker. Samen met de patiënt beslissen welke behandeling het wordt. Vanuit diverse invalshoeken werd bekeken hoe we het nu doen, wat beter kan en wat we daarvoor nodig hebben?

Dat er in den lande veel aandacht is voor Samen Beslissen blijkt wel uit het aantal aanmeldingen. Het gevarieerde programma dat deels interactief was aan de hand van stellingen is aanleiding tot waardevolle discussies tussen de verschillende specialismen. Het verhaal van de ervaringsdeskundigen vanuit de Borstkanker Vereniging Nederland zorgde er voor dat ook de patiëntkant niet onderbelicht bleef.

Het onderwerp Samen Beslissen leeft, dat is duidelijk, maar dat er nog veel werk aan de winkel is ook. We hopen dat de uitkomsten van deze dag hieraan bij kunnen dragen.

Dit symposium stond tevens in het teken van het afscheid van Marika Stenfert Kroese, na 30 jaar werkzaam te zijn geweest als radiotherapeut-oncoloog bij Radiotherapiegroep (en voorganger RISO) gaat ze genieten van haar pensioen. Samen beslissen met de patiënt daar maakte ze zich dagelijks hard voor. Deze dag is dan ook een passende afsluiting van haar werkzame leven.

Via deze link kunt u de presentaties downloaden

 

 

 

 

 

 

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH