Hoop, Vertrouwen en Kracht 2.0

2018/06 – Drie leuke dames, ieder van hen kan je buurvrouw zijn. Wat hen bindt, is het feit dat ze alle drie kanker hebben overleefd. Carla, Chantal en Frea gaan letterlijk stappen zetten om geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek door het KWF. Dat doen ze tijdens de Samenloop voor Hoop op 7 en 8 juli a.s. in Twello.

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette waarbij alle deelnemers en toeschouwers stil staan bij kanker én het leven vieren. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die geld inzamelen. Het team waarin Carla, Chantal en Frea lopen, heet Hoop, Vertrouwen en Kracht 2.0. Het bestaat uit negentien vrouwen die allemaal kanker hebben (gehad). Dat is een primeur volgens de landelijke organisatie. Frea: “Hoop staat voor de hoop dat het niet meer terug komt, vertrouwen staat in vertrouwen in onszelf en kracht staat voor de kracht die je krijgt, waardoor je er weer sterker uit komt.” Carla vult aan: “2.0 is gekozen, omdat we een tweede kans op leven hebben gekregen.” Het logo van het team is een klavertje vier, dat natuurlijk voor geluk staat.

Lotgenoten
De dames kennen elkaar allemaal via-via. Frea was meteen enthousiast toen ze hiervoor werd gevraagd. Chantal moest er wel even over nadenken: “Wil ik terug in mijn herinnering naar die vervelende en onzekere tijd, maar ik wilde wel wat doen.” Ook Carla had dat gevoel: “Het kan wel confronterend worden.” Alle drie hebben zij nooit lotgenotencontact opgezocht, maar nu het er via de SamenLoop voor Hoop is, merken ze wel dat het prettig is. “Je begrijpt elkaar meteen en kunt en wilt elkaar steunen. Je weet wat je voelt, wat de ander nodig heeft. Eén van de negentien dames zit nu in een onzekere periode en een ander heeft te horen gekregen dat ze niet verder meer behandeld kan worden. Dan kun je er wel voor de ander proberen te zijn.”

Radiotherapie
De drie vrouwen zijn bestraald bij Radiotherapiegroep in Deventer die de dames sponsort bij de loop. Het interview vindt in het gebouw plaats. “Ik vind de mensen hier fijn, vriendelijk, altijd was er begrip en tijd voor uitleg,” vertelt Chantal. “Ook aan het gebouw heb ik geen nare herinneringen.” Frea en Carla beamen dit. Frea heeft wel akelige herinneringen aan het moeten stilliggen op de bestralingstafel. Zij heeft de meeste bestralingen gehad, 35 keer in totaal. Carla: “Ik had een ‘science fiction-achtig’ idee over bestralen, maar dat viel reuze mee.” Chantal: “Ik zet alleen nooit meer een masker op!” Zij moest tijdens de bestraling een masker dragen ter bescherming. “En ik nooit meer een muts,” vult Frea aan. Carla lacht: “Ik heb er tatoeages aan over gehouden.” Om de bestraling steeds op de juiste plek te kunnen doen, worden er minuscule tatoeagepuntjes aangebracht bij sommige behandelingen.

Actieve sponsorwerving
“We hebben een hele actieve groep die zich volop inzet om geld in te zamelen,” vertellen ze. “Bij een plantjesmarkt hadden we een kraampje met gesponsorde spullen, bijvoorbeeld pakketjes met broodplanken. En tijdens de loop hebben we ook een kraam. Met koffie, appeltaart, koeltasjes met salades, kaarsenzakken, gladiolen, haakwerkjes, noem maar op. Allemaal gesponsord. We danken ze allemaal hartelijk!” Tijdens de loop zetten ze ook een tent neer met luie stoelen waar je even kunt uitrusten.

Vooruit
Familie, vrienden en bekenden leven met de groep mee en komen ze natuurlijk aanmoedigen. Carla, Chantal en Frea denken dat de app-groep na de loop zal blijven bestaan. “Het contact is prettig.” Ze hebben de blik op vooruit. “Je ziet de mooie dingen, je geniet van alles. Je beseft hoe graag je wilt leven, hoe fijn het is om te leven.”

Je kunt het team nog sponsoren, kijk op:
https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/gelderland/twello/teamoverzicht/

https://www.facebook.com/hoopvertrouwenenkracht/
 

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH