Radiotherapiegroep start in september met inservice opleidingen

 

Vanaf september 2022 starten wij met de inservice opleiding voor radiotherapeutisch laboranten. We creëren twee leer-werkplekken voor mensen die zich in 3 jaar willen ontwikkelen tot radiotherapeutisch laborant.

Investering in de krappe arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt in de zorg staat erg onder druk. Dagelijks is er berichtgeving over personeelstekorten in de zorg en de consequenties daarvan voor patiënten. COVID-19 heeft de afgelopen 2 jaar het probleem nog verder vergroot. Er vond meer uitstroom uit de sector plaats dan normaal. Het verhogen van de opleidingscapaciteit door zorginstellingen is één van de oplossingen om het personeelstekort in de zorg aan te pakken. Radiotherapiegroep wil hier graag een steentje aan bijdragen door naast stagemogelijkheden voor voltijds MBRT studenten vanaf september ook de inservice opleiding aan te bieden. Dit doen we in samenwerking met de Erasmus MC Academie in Rotterdam waar de studenten het theoretische gedeelte volgen.

Ideale combinatie van werken en leren

De inservice opleiding is ideaal voor studenten die werken en leren willen combineren. Gedurende de hele opleiding kunnen de studenten al echt meewerken bij de bestralingsbehandelingen en de theorie in de praktijk toepassen. De studenten komen in dienst bij Radiotherapiegroep. Naast dat hun opleiding volledig betaald wordt, ontvangen de studenten ook een maandelijkse vergoeding en aan het einde van de studie een CZO-erkend diploma op HBO niveau. Radiotherapiegroep wil met het aanbod van de inservice opleiding de keuze voor een opleiding in de zorgsector aantrekkelijker maken.

Vacature

Meer informatie over de vacature voor inservice radiotherapeutisch laboranten is te vinden op onze website werkenbijradiotherapiegroep.nl. De sluitingsdatum is 6 februari 2022.

mbb'ers in bedieningsruimte

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH