Over Radiotherapiegroep Home Soorten kanker Baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker

cervixcarcinoom

 

Inleiding

Baarmoederhalskanker is een vorm van kanker bij de baarmoedermond. We noemen dit het cervixcarcinoom. Vooral bij vrouwen van rond de 30 jaar komt de ziekte voor. De ziekte heeft als belangrijke oorzaak een infectie met een bepaald soort humaan papillomavirus (HPV afgekort). Infectie hiermee treedt op via onbeschermde geslachtsgemeenschap.

Er is landelijk inmiddels een inentingsprogramma van kracht gericht tegen de belangrijkste bekende HPV-soorten die de ziekte kunnen veroorzaken.

Ook roken speelt een rol bij het ontstaan van de ziekte.

Behandelmethoden

De behandelmethodes van het cervixcarcinoom zijn erg uiteenlopend en zijn afhankelijk van een aantal factoren. De fase (stadium) waarin de ziekte zich bevindt, is een heel belangrijke hierin. Een operatieve verwijdering van de tumor in de baarmoedermond kan volstaan in een zeer vroeg stadium. Vaak echter zal er een combinatie plaatsvinden van behandelingen met operatie, inwendig en/of uitwendig bestralingen met of zonder chemotherapie of hyperthermie.

Behandelwijzer

Meer informatie over de behandeling van baarmoederhalskanker leest u in onze behandelwijzer. Deze ontvangt u bij uw eerste bezoek aan onze locatie.

U kunt het PDF bestand via onderstaande link(s) bekijken en downloaden.

Locatie Arnhem/Ede

Voor meer informatie over bestraling bij baarmoederhalskanker kunt u terecht bij communicatie@radiotherapiegroep.nl

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH