Voor patiënt Home Patiënt Studie en onderzoek

Help behandeling van kanker te verbeteren

De behandeling van kanker wordt steeds verder verbeterd. Het kan zijn dat uw radiotherapeut-oncoloog u vraagt deel te nemen aan een wetenschappelijk onderzoek. Uiteraard kunt u hierop zonder opgaaf van redenen ‘nee’ antwoorden. Dit heeft verder geen consequenties voor uw behandeling of de kwaliteit ervan. Als u wel deelneemt aan een medisch wetenschappelijk onderzoek, dan helpt u mee aan het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden die mogelijk veiliger en effectiever zijn dan bestaande.

Meer informatie leest u onder Kwaliteit en Veiligheid.

KEYNOTE

Fase 3-onderzoek naar radiotherapie + pembrolizumab voor deelnemers met niet-reseceerbare niet-kleincellige longkanker in stadium I of II.

EXENTRO

De effecten van fysieke training tijdens behandeling met chemotherapie en bestraling voorafgaand aan de operatie bij patiënten met endeldarm- of slokdarmkanker.

NVALT -28

Behandeling met immuuntherapie met of zonder lage-dosis hersenbestraling ter voorkoming van uitzaaiingen in de hersenen bij patiënten met stadium III niet-kleincellige longkanker na afloop van de chemotherapie en bestraling op de borstkas.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH