Over Radiotherapiegroep Home Radiotherapiegroep Zonnepanelen

Zonnepanelen

We hebben ruim 1.300 zonnepanelen op het dak van onze vestigingen in Arnhem en Deventer. Dat zijn er veel voor een zorginstelling. Veel belangrijker is nog dat we hiermee ruim een kwart van ons stroomverbruik zelf duurzaam generen.

Wit caroussel

Zonnepanelen locatie Arnhem

Op onze locatie in Arnhem hebben we 886 zonnepanelen op het dak. Om een zo hoog mogelijke opbrengst te halen zijn panelen met een hogere capaciteit (290 Wp) geplaatst in oost-west-opstelling, zodat er meer panelen geplaatst konden worden dan wanneer ze zuid worden geplaatst. Veel belangrijker is nog dat we hiermee ruim een kwart van ons stroomverbruik op deze locatie zelf duurzaam zullen genereren: zo’n 200.000 kWh stroom per jaar. Op een zonnige dag kunnen we doordeweeks tot zo’n 60% van ons dagelijkse stroomverbruik zelf opwekken. In het weekend leveren we op dat soort dagen stroom aan het net.
Bekijk hier de opbrengst van de zonnepanelen in Arnhem

Zonnepanelen locatie Deventer

Sinds maart 2018 leveren de 444 300Wp zonnepanelen op het dak van locatie Deventer zonne-energie.
We zijn erg tevreden over de opbrengst. Op het dak in Deventer hebben we in de ochtend en namiddag nagenoeg geen schaduw. Dit zorgt voor een hoge opbrengst zonne-energie. Doordat de panelen niet precies oost-west liggen is de maximale opbrengst op het midden van de dag naar verhouding wat lager. De panelen zijn dusdanig geïnstalleerd zodat de ruimte op het dak optimaal benut kan worden; de opbrengst per m2 dak is maximaal, de opbrengst per paneel niet. Dan hadden we ze op het zuiden moeten richten en kunnen er minder panelen op. We hebben onlangs een tweede subsidie binnengehaald waarmee we nog meer zonnepanelen kunnen installeren.
Bekijk hier de opbrengst van de zonnepanelen in Deventer 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH