Over Radiotherapiegroep Home Soorten kanker Borstkanker

Borstkanker

mammacarcinoom

 

Inleiding

Borstkanker, oftewel mammacarcinoom is een kanker die zich in en om het borstweefsel van voornamelijk vrouwen tussen de 50 en 70 jaar ontwikkelt. Het is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Het kan ook op andere leeftijden voorkomen en in zeldzame gevallen bij mannen. Soms is er sprake van een erfelijke factor.

Behandelmethoden

Om borstkanker te behandelen, worden over het algemeen verschillende behandelingen naast elkaar gebruikt. Bestraling is er daar één van. Voor de bestraling zelf geldt dat er ook verschillende mogelijkheden zijn. Het kan zijn dat u alleen op de borst of op uw borstwand bestraald wordt. Het is ook mogelijk dat u op verschillende lymfekliergebieden bestraald wordt. We gebruiken de nieuwste bestralingstechnieken hiervoor. Deze maken het mogelijk om de bestraling zo uit te voeren dat zo min mogelijk schade aan omliggend weefsel optreedt. Bijvoorbeeld met behulp van de breathhold techniek kan het hart worden ontzien van een te hoge stralingsbelasting.

De bestraling vindt vier tot vijf keer per week plaats. Al met al duurt de gehele behandeling ongeveer drie tot zeven weken.

Uitgebreide en speciaal op uw situatie toegespitste informatie over het bestralingsgebied, aantal bestralingen, bijwerkingen en andere praktische zaken krijgt u tijdens uw eerste bezoek aan uw radiotherapeut-oncoloog.

Behandelwijzer
Meer informatie over de behandeling van borstkanker leest u in onze behandelwijzer. Deze ontvangt u bij uw eerste bezoek aan onze locatie. Ook kunt u het PDF bestand downloaden.

Behandelwijzer

Meer informatie over de behandeling van borstkanker leest u in onze behandelwijzer. Deze ontvangt u bij uw eerste bezoek aan onze locatie.

Ook kunt u het PDF bestand via onderstaande link(s) bekijken en/of downloaden.

Locatie Arnhem/Ede
Behandelwijzer Borstkanker

Locatie Deventer
Behandelwijzer Borstkanker

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH