Voor patiënt Home Patiënt Second opinion

Second Opinion

Uw behandelend specialist heeft bij u een diagnose gesteld en een behandelingstraject voorgesteld. Dat betekent voor u de start van een intensief en ingrijpend proces. Het kan daarom zijn dat u vooraf of tijdens uw behandeling graag de mening van een andere expert wilt horen, een second opinion. Deze tweede mening kan ervoor zorgen dat u meer vertrouwen krijgt in de gekozen of te kiezen behandelroute.

Wat is een second opinion?

Een second opinion is de mening van een andere arts. U hebt als patiënt altijd recht op een second opinion, daarvoor hoeft geen bijzondere aanleiding te bestaan. Ook uw eigen specialist kan een second opinion aanvragen. Een nieuw onderzoek is gelukkig niet nodig. De andere arts kijkt naar het onderzoek dat al gedaan is.

Hoe vraag ik een second opinion aan?

U kunt ernaar vragen bij uw behandelend arts in het ziekenhuis of uw huisarts. In overleg met u wordt vervolgens een verwijsbrief opgesteld met concrete vragen aan de de arts die de second opinion zal geven. De exacte procedure kan per specialisme verschillen. Bij het indienen van uw verzoek wordt u daarover uitgebreid geïnformeerd.

Wat kost een second opinion?

U krijgt de second opinion vergoed vanuit uw basisverzekering. U betaalt wel eerst uw eigen risico.

Onze specialisten

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH